Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Σύλληψη ιδιοκτήτη φορτηγού που μπάζωνε μεγάλη έκταση στη Ζώνη Προστασίας του Κηφισού

Αυτοψία στον Κηφισό ποταμό πραγματοποιούσαν στις 18/3/09 το πρωΐ μέλη του Δ.Σ. του ΦΔΑΚ και διαπίστωσαν ότι άγνωστοι είχαν μπαζώσει μεγάλη έκταση διαστάσεων περίπου 100 Χ 50 μέτρα, εντός της Ζώνης Προστασίας του ποταμού στο τέρμα της οδού Ιεροπηγής στην περιοχή των Αχαρνών. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Καταγραφής και Ελέγχου του ΦΔΑΚ κ. Π. Τσίτουρας μαζί με το Γραμματέα του Δ.Σ. του ΦΔΑΚ κ. Κ. Λάσκαρη κατέγραψαν το γεγονός και ετοιμάζονταν να αποχωρήσουν όταν ένα φορτηγό γεμάτο μπάζα προσέγγισε στη μπαζωμένη έκταση και άδειασε το περιεχόμενό του πλησίον του Κηφισού.
Τα μέλη του ΦΔΑΚ ειδοποίησαν την Άμεση Δράση η οποία προσήλθε και συνέλαβε τον οδηγό του φορτηγού και τον ιδιοκτήτη του και τους μετέφερε στο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών για να οδηγηθούν σε αυτόφωρη διαδικασία. Ο ιδιοκτήτης του φορτηγού ισχυρίστηκε ότι είχε ενοικιάσει το χώρο και τον προετοίμαζε για την εγκατάσταση εργοταξίου.
Ο Γραμματέας του ΦΔΑΚ κ. Κ. Λάσκαρης κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών ότι σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα προστασίας του Κηφισού του 1994, απαγορεύεται η απόρριψη μπάζων και η αλλοίωση της μορφολογίας του εδάφους στην περιοχή της Ζώνης Προστασίας και ότι δεν έχει αναρτηθεί καμιά άδεια στο χώρο για παρόμοιες εργασίες ούτε έχει ζητηθεί γνωμοδότηση από το Φορέα Διαχείρισης και Ανάπλασης του Κηφισού, όπως είναι υποχρεωτικό σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 346/2002.