Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2008

Κοινή Συνεδρίαση ΦΔΑΚ και Φορέων Τ.Α. για τη συμμετοχή στο Life Environment


Συνεδρίαση με θέμα την υποβολή υποψηφιότητας έργου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Life Environment πραγματοποίησε ο Φορέας Διαχείρισης και Ανάπλασης Κηφισού, την Τρίτη, 4/11/08 στο ΥΠΕΧΩΔΕ.

Στη Συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι Αντινομάρχες κ. Δανάη Αντωνάκου και Χάρης Δαμάσκος, από τις Νομαρχίες Αθηνών και Ανατ. Αττικής αντίστοιχα, η Δήμαρχος Νέας Ερυθραίας κ. Βασιλική Ταμβάκη και ο Δήμαρχος Άνοιξης κ. Γ. Νικητόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Νέας Φιλαδέλφειας κ. Δ. Κωνσταντάτος και Τ. Καρακαξίδης και εκπρόσωποι των Δήμων Αθηναίων, Πειραιά και Αγίου Στεφάνου. Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος του ΦΔΑΚ κ. Π. Σίσκος, τα μέλη του Δ.Σ. του ΦΔΑΚ και οι καθηγητές του ΕΜΠ κ. Ανδρ. Ανδρεαδάκης, Δ. Κουτσογιάννης, Ν. Μαμμάσης και ο Λέκτορας κ. Χ. Μακρόπουλος που έχουν αναλάβει να ετοιμάσουν την πρόταση.
Κατά τη Συνεδρίαση έγινε ανάπτυξη της πρότασης που περιλαμβάνει την ανάπτυξη συστήματος καταγραφής της ρύπανσης του Κηφισού και δημοσιοποίησής της, την πιλοτική ανάπλαση ενός τμήματος του ποταμού και την ανάπτυξη Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης.
Οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι των Φορέων Τ.Α. δήλωσαν την πρόθεσή τους να στηρίξουν την υποψηφιότητα του ΦΔΑΚ και να προωθήσουν τη βελτίωση και ανάπλαση του Κηφισού γενικότερα.