Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Κηφισός: Πνεύμονας ζωής της Αττικής


Με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες πραγματοποιήθηκε η 2η Επιστημονική Διημερίδα για τον Κηφισό ποταμό που έφερε τον τίτλο «Κηφισός, πνεύμονας ζωής της Αττικής» στις 17 και 18 Δεκεμβρίου στον πολυχώρο «Αθηναΐς», στον Κεραμεικό.
Η οργάνωση έγινε από τον Φορέα Διαχείρισης και Ανάπλασης Κηφισού και στο επιστημονικό μέρος συνδιοργανωτής ήταν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Παράλληλα λειτούργησε στον ίδιο χώρο έκθεση φωτογραφίας για τον Κηφισό και έγινε προβολή του ντοκιμαντέρ «Κηφισός- το ποτάμι» σε σκηνοθεσία Ν. Μπινιαδάκη (παραγωγή 2006 της ΕΤ1 και της εκπομπής Παρασκήνιο).
Έναρξη των εργασιών της Διημερίδας πραγματοποίησε ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος (Κεντρική Υπηρεσία Υδάτων) καθηγητής ΕΜΠ κ. Ανδρέας Ανδρεαδάκης ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρύτανης του ΕΜΠ κ. Κ. Μουτζούρης.
Παρόντες ήταν οι βουλευτές κ. Β. Οικονόμου και Ν. Καντερές, ο Γεν. Επιθεωρητής Δημ. Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιτζής, εκπρόσωποι Κομμάτων, τοπικής Αυτοδιοίκησης και Φορέων.

Οι περιλήψεις των ομιλιών σε μορφή PDF.

Επισκεφθείτε το νέο site του Φορέα Διαχείρισης και Ανάπλασης Κηφισού

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

2η Επιστημονική Διημερίδα για τον Κηφισό

Τη 2η Επιστημονική Διημερίδα για τον Κηφισό διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης και Ανάπλασης Κηφισού (ΦΔΑΚ) σε επιστημονική συνδιοργάνωση με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ)

Η Διημερίδα που έχει σαν θέμα "Κηφισός: Πνεύμονας ζωής της Αττικής" θα διεξαχθεί στον πολυχώρο Αθηναϊδα, Καστοριάς 34 - 36, στον Κεραμεικό στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2009.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο, τις ίδιες ημέρες και από ώρα 9.30 έως 18.30 θα λειτουργήσει Έκθεση φωτογραφίας με θέμα τον Κηφισό και θα γίνεται προβολή ενημερωτικών βίντεο και παρουσιάσεων.

Την πρώτη ημέρα (Πέμπτη 17/12/09) θα πραγματοποιηθεί η έναρξη εργασιών στις 16.30, θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί επισήμων προσκεκλημένων και στη συνέχεια θα γίνει δεξίωση.
Στις 18.30 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ "Κηφισός το ποτάμι" της σκηνοθέτιδας Ν. Μπινιαδάκη.

Τη δεύτερη ημέρα (Παρασκευή 18/12/09) ή έναρξη θα γίνει στις 9.30 και θα πραγματοποιηθούν οι επιστημονικές ομιλίες με θέματα διοικητικά, νομικά, αρχιτεκτονικά, περιβαλλοντικά, υδραυλικά και θέματα ανάπλασης, διαρθρωμένα σε τρεις ξεχωριστές συνεδρίες.
Θα ακολουθήσει συνεδρία συμπερασμάτων (ώρα 17.00) και παρεμβάσεις Φορέων και κοινού.

Ο ΦΔΑΚ απευθύνει πρόσκληση σε όλους για να παρακολουθήσουν τη 2η επιστημονική διημερίδα για τον Κηφισό.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Κατεβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα της 2ης Επιστημονικής Διημερίδας εδώ.